Ingrediƫnten voor de cheesecake
300 gram brokspeculaas
300 gram witte chocolade
75 gram kruidnoten
600 gram roomkaas / zuivelspread
125 gram boter
125 ml slagroom
100 gram suiker
3 eieren

Ingrediƫnten voor de karamel
200 ml slagroom
100 gram kristalsuiker
4 eetlepels water

 

Het recept:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de brokspeculaas in een keukenmachine, blender of nutribullet en maal het fijn. Doe de boter in een kom en zet deze even in de magnetron. Doe de brokspeculaas kruimels in een kom en meng de boter er door heen.

3. Neem een taartvorm en leg er een laagje bakpapier in. Vet ook de randen in met bakspray. Bekleed de bodem met een de brokspeculaas kruimels en druk alles goed aan met een lepel. Zet de taartvorm in de oven en bak de bodem 15 minuten op 180 graden Celsius. Haal na 15 minuten de bakvorm uit de oven en zet de oventemperatuur op 130 graden Celsius.

4. Doe de witte chocolade en de slagroom in een pannetje en smelt deze au bain-marie.

5. We gaan nu karamelsaus maken: Neem een pannetje en giet er 100 gram kristalsuiker in. Voeg daarna 4 eetlepels met water toe en laat het koken. Wacht tot de suiker een beetje bruin wordt en begin dan pas te roeren. Voeg daarna beetje bij beetje de 200 ml met slagroom toe. Goed blijven roeren. Laat de karamelsaus afkoelen als hij klaar is.

6. Doe de roomkaas in een kom en mix de roomkaas/zuivelspread en suiker tot 1 glad geheel. Voeg daarna de eieren toe en blijf mixen. Daarna voeg je de witte chocolade toe. Als laatste voeg je de kruidnoten toe. Roer alles goed door elkaar heen.

7. Pak de taartvorm erbij met brokspeculaas bodem en giet het roomkaas mengels erop. Zorg dat de kruinoten een beetje netjes zijn verdeeld en als laatste neem je de afgekoelde karamelsaus en giet je deze over de cheesecake met dunne stralen. Gebruik niet al de karamelsaus maar zorg dat de cheesecake een beetje bedekt is zoals op de foto hieronder.

8. Zet de cheesecake in een voorverwarmde oven en bak hem 1 uur op 130 graden Celsius.

9. Neem de cheesecake na een uur uit de oven en laat hem afkoelen. Zet hem daarna nog minimaal 4 uurtjes in de koelkast om hem op te laten stijven.

10. Eet smakelijk!

cheesecake met speculaas brokken bodem 2