Ban­ket­let­ter

Ingrediënten:
8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
600 g amandelspijs
2 eieren (losgeklopt)
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels slagroom
bloem om te bestuiven

Materialen:
Bakpapier

Deegroller

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 210 °C. De bakplaat bekleden met bakpapier. Plakjes bladerdeeg uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. In een kom amandelspijs met een vork losmaken en 1 losgeklopt ei met citroensap en slagroom erdoor kneden tot alles is opgenomen en het spijs lekker smeuïg is.
Het werkvlak en de deegroller bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar stapelen en met de deegroller uitrollen tot een dunne, lange lap van ca. 16 cm breed en 70 cm lang.
Van de amandelspijs een rol vormen, die iets korter is dan de deeglap. De spijsrol in het midden van de deeglap leggen. Beide kanten van de deeglap rond de spijs vouwen en de naden met wat water vochtig maken en dichtplakken. De uiteinden eveneens dichtplakken.
De deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat leggen en tot een letter vormen, bijvoorbeeld de S van Sint. De letter rondom bestrijken met losgeklopt ei en in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar bakken.
De banketletter iets laten afkoelen en lauwwarm serveren. Of eerst volledig laten afkoelen en voor het serveren opnieuw opwarmen in een op 175 °C voorverwarmde oven.

Tip:
Een banketletter is natuurlijk op z'n lekkerst als je 'm lauwwarm eet. Met 5 tot 10 minuten op een bakplaat in een voorverwarmde oven komt de smaak van een banketletter het best tot z'n recht.

Bron: http://www.ah.nl