Borstplaat

Ingrediënten:
200 gram fijne kristalsuiker
25 gram roomboter
60 ml (ongeveer 4 flinke eetlepels) slagroom

Benodigdheden:
Uitsteekvormpjes

Bereiding:
1. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak je vormpjes nat en leg ze klaar op het bakpapier.
2. Doe de suiker, roomboter en slagroom in een steelpan en verwarm het geheel al roerende op laag vuur. Gebruik hiervoor een houten lepel. Blijf roeren terwijl de suiker helemaal oplost en laat het uiteindelijk 5 minuten koken. Het mengsel wordt wat dikker en blijft in sliertjes aan je lepel hangen. Is het nog te vloeibaar? Laat het dan nog even doorkoken.
3. Als het suikermengsel gekookt heeft, roer je het met de houten lepel even krachtig door, zodat het goed afkoelt. Roer niet met een garde, dan klop je er te veel lucht in.
4. Schenk de vloeibare borstplaat direct in de vormpjes, houd de vormpjes goed vast, zodat het mengsel er niet aan de onderkant uitloopt. Schenk in alle vormpjes ongeveer een halve centimeter suikersiroop. Doe dit snel, de suiker begint nu snel te stollen.
5. Nu is het zaak om de borstplaat goed te laten uitharden. Draai de vormpjes na zo’n 20 minuten even om, zodat ook de onderkant goed uithardt.

Variaties:
– Door een paar druppeltjes amandel-, vanille- of rumextract toe te voegen aan het suikermengsel na het koken, geef je de borstplaat een lekkere smaak.
– Je kunt ook chocoladeborstplaat maken: Kook een eetlepel cacaopoeder mee.
– Mijn favoriet: mokkaborstplaat! Roer 3 theelepels koffie door het gekookte suikermengsel.
– Wil je geen vormpjes maken van je borstplaat? Dan kun je het hele suikermengsel ook in een bakvorm gieten. Bekleed deze dan wel even met bakpapier of aluminiumfolie. Niet te dik schenken, goed laten uitharden en in stukjes snijden met een scherp mes.

Bron:http://www.ohmyfoodness.nl