Ingrediënten (voor 10-12 personen):
250 gram kruidnoten
100 gram boter
200 gram MonChou (ik gebruik 2 van deze pakjes)
500 ml ongeklopte slagroom
1 zakje klopfix (als je de taart minder dan 3 uur laat opstijven, gebruik dan voor de zekerheid 2 zakjes klopfix)
8 gram vanillesuiker (of 1 zakje)
100 gram witte basterdsuiker
2-3 eetlepels gram nutella
truffelkruidnoten
voor garnering extra pepernootjes of geschaafde chocolade

Benodigdheden:
Een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm en bakpapier of aluminiumfolie


Bereiding:
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.

Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooie stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.

Laat de taart minimaal 2 uur opstijven (mag ook langer, je kunt hem ook een dagdeel of zelfs een nachtje laten opstijven).

Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.

Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.

Tips:

- Serveer bescheiden punten, de taart kan machtig zijn.
- Indien de taart niet goed wil opstijven in de koelkast  klop dan de slagroom samen met het zakje klopfix goed op. Meng daarna pas de slagroom met het MonChou-mengsel.Zorg er voor dat er geen enzymen bij het monchou- en slagroommengsel komen.

Bron:http://www.mytaste.nl