Naam: Jochem Myjer
Geboortedatum: 22-04-1977
Overlijdensdatum: -
Adviseur van Pietje Paniek: 2009–2010 en vanaf 2012 tot nu.

Cabaretier, komiek en muzikant Jochem Myjer wordt op 22 april 1977 geboren in Leiden.
Niet veel later verhuist hij met zijn ouders en twee zussen naar Zutphen, waar hij opgroeit en les krijgt op het Baudartius College. Halverwege de jaren negentig keert de familie Myjer terug naar Leiden, daar bezoekt Jochem het Stedelijk Gymnasium. Ondanks dat hij al van kinds af aan cabaretier wil worden, kiest Jochem er na zijn eindexamen voor om in Groningen Biologie te studeren.
In 1997 doet hij mee met het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij is twintig jaar en wint er met zijn korte cabaretvoorstelling Geen Gemyjer de Eerste Prijs. Reden voor Jochem om zijn studie op te geven en zich volledig op cabaret te richten. In 1998 staat hij met zijn eerste avondvullende show Gegabber in het theater en gaat hier twee jaar lang mee door het land. Met zijn daarop volgende shows Adéhadé, Yeee-Haa! en De Rust Zelve verwerft hij steeds meer faam vanwege zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties van bekende personen. Halverwege de try-outs van zijn show Even Geduld Aub! (2011), wordt er bij Jochem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. Na een zware operatie revalideert hij een jaar lang. In september 2012 staat Jochem gelukkig weer gezond op het podium. Niet lang daarna gaat Even Geduld Aub! alsnog in première en wordt de voorstelling overladen met lovende recensies.
Naast zijn werk in het theater, presenteerde Jochem in het verleden verschillende radioprogramma’s. Sinds 2009 behoort hij tot de vaste crew van het Sinterklaasjournaal. Leiden is de stad waar Jochem met zijn gezin woont; een stad die door hem erg geliefd is. Zo steunt hij veel Leidse goede doelen en bracht hij in 2014 een ode aan de stad met zijn hit LaLaLa Leiden. En de liefde is wederzijds: in 2009 werd hij bekroond met een erepenning van de stad.
In november 2014 wint Jochem de allereerste André van Duin Comedy Award, een twee jaarlijkse prijs voor een talent voor het comedytheater, uitgereikt door zijn grote voorbeeld André van Duin:
“Jochem krijgt de prijs van mij voor zijn veelzijdigheid als cabaretier. Zijn humor spreekt jong en oud aan, zijn imitaties zijn briljant en zijn absurde humor is buitengewoon origineel. Ik volg hem al jaren en iedere keer weet hij mij weer te verrassen met zijn theateroptredens. Daarnaast en misschien nog belangrijker, hij is ook nog een bijzonder aardig mens en een lieve collega” aldus André van Duin.
Wegens groot succes van de voorstelling Even Geduld Aub!, staat Jochem Myjer hier nog tot in 2015 mee in de theaters.
Momenteel werkt Jochem aan zijn eerste kinderboek De Gorgels. Deze verschijnt begin september 2015 bij Uitgeverij Leopold.

Bron: http://jochemmyjer.nl