Naam: Dick van den Toorn
Geboortedatum: 12-05-1960
Overlijdensdatum: -
Adviseur van Wellespiet: Van 2001 tot heden

Richard Michael (Dick) van den Toorn (Haarlem, 13 mei 1960) is een Nederlandse acteur. Hij speelde in 1978 in Pastorale 1943, maar werd vooral bekend als Otto Drissen in de series van Wim T. Schippers De Lachende Scheerkwast en Opzoek naar Yolanda. Daarnaast speelde hij in 1987 in het televisiespel Sans rancune de rol van Henk Boshuizen. Vanaf 1989 speelde hij in We Zijn Weer Thuis de rol van Thijs van der Hoed.

In 1995 had hij de hoofdrol van Gert Verderrie in de VPRO-serie Jakkes!. Later werd hij vooral bekend als Fats in de komedieserie Loenatik en de film Loenatik de Moevie. Verder speelde hij rollen in de comedyseries M'n dochter en ik en Auberge De Vlaamsche pot. Deze laatste was het vervolg op In de Vlaamsche pot. Ook had hij een gastrol in Baantjer (aflevering 'De Cock en de moord met 43 messen')

In 2007 won hij De Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende prestatie, voor zijn rol als Knoop in Lang en Gelukkig van het RO Theater, geschreven door Don Duyns en geregisseerd door Pieter Kramer. In 2008 vertolkte hij op de Parade Anton Heijboer in de voorstelling Groeten uit Den Ilp. In 2010 speelde Van den Toorn wederom Knoop, ditmaal in de film Lang en Gelukkig. In 2011 speelde hij Adolf Hitler in de musical De Producers. Producent Mark Vijn maakte echter al snel bekend dat de voorstelling wegens tegenvallende kaartverkoop per direct moest stoppen.

(Bron: https://nl.wikipedia.org)