Naam: John Jones
Geboortedatum: 29-09-1963
Overlijdensdatum: -
Adviseur van Vergeetpiet 2010 tot -

John Arthur Jones (Amsterdam, 29 september 1963) is een Nederlandse acteur. Hij is de zoon van acteur en zanger Donald Jones en cabaretière, actrice en zangeres Adèle Bloemendaal.

Biografie[bewerken]
Na zijn jeugd in Nederland kreeg hij zijn opleiding in de Verenigde Staten. Hij studeerde Radiology and Emergency Medicine in Texas. Na zijn opleiding werkte hij enige tijd bij een helikopterreddingsdienst en bij de Amerikaanse luchtmacht. In 1985 werd hij grondsteward bij de Lufthansa op het vliegveld van San Francisco.

In 1987 kwam Jones weer naar Nederland. Aanvankelijk werd hij bij de KLM grondsteward en later steward op vliegtuigen. In 1990 sloot hij zich aan bij de Comedytrain. In eerste instantie combineerde hij dit met zijn werk bij de KLM, maar later wijdde hij zich volledig aan het acteren. Zijn bekendste rol is die van Jimmy de Waard in de serie SamSam. Momenteel werkt hij, naast het acteren, als docent 'acteren' bij de stichting 'Movie action international'. Hij is ook presentator bij evenementen. In 2010 is hij tevens geslaagd voor zijn brandweeropleiding, en is werkzaam bij de vrijwillige brandweer als hoofdbrandwacht, waar hij doet in brandpreventie.


(bron: https://nl.wikipedia.org)