Kasper van Kooten

Geboortedatum: 17 december 1971
Geboorteplaats: Zuidoostbeemster
Overlijdensdatum: -
Overlijdensplaats: -
Piet tijdens landelijke intocht(en): 2009

Kasper van Kooten:
Van Kooten werd geboren in Zuidoostbeemster. Hij is de zoon van Kees van Kooten. Zijn zus is de actrice en scenariste Kim van Kooten. Hij is sinds maart 2015 gehuwd met Lisa Mioch, dochter van filmkenner, presentator en journalist René Mioch en samen hebben ze een dochter. Hij studeerde in 1996 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

Naast film- en televisiewerk is Kasper van Kooten te horen in de nasynchronisaties van de kinderfilms De weg naar El Dorado, Stuart Little 2 (als Stuart Little) en Monsters en co.. In de Jetix-animatieserie Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! deed hij de stem van de Surinaamse rode robot-aap Sprx-77. Verder was hij drummer bij Acda en De Munnik (van 1998 tot februari 2001). Ook speelde hij een rol in het toneelstuk Ontkoppelde hitte (1998) van Paul Haenen.

In 2003 volgde zijn solotheaterprogramma Lijfspreuk. In oktober 2005 ging zijn tweede programma Geestdrift in première. Het liedjesprogramma Zangzaad met Van Kootens band ging in 2007 in première, waarna in 2008 Van Kootens derde soloprogramma Veelvraat verscheen. In 2010 ging een nieuw liedjesprogramma, 3kw4rt ("Driekwart") genaamd, van start. Datzelfde jaar kwam de gelijknamige cd uit. Een vierde soloprogramma getiteld Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel verscheen in 2012. Dit programma was gebaseerd op Van Kootens gelijknamige roman uit 2011, en werd genomineerd voor de Poelifinario. Het vijfde soloprogramma Karakters, gebaseerd op Van Kootens tweede roman, ging in 2013 in première. In november 2015 volgde zijn zesde soloprogramma Bonte avond. In 2018 presenteerde Van Kooten het RTL 4-programma Groeten uit 19xx, na één seizoen werd hij vervangen als presentator omdat hij van RTL plaats moest maken voor iemand met een vast contract bij de zender. Als gevolg hiervan nam Natasja Froger het programma van hem over.

Hij is vooral bekend van de televisieseries All Stars, Toscane en De co-assistent.

Loopbaan als Piet:
In 2009 vervulde hij de rrol van Zielepiet in het Sinterklaasjournaal en tijdens de Landelijke intocht te Schiedam